Beeldbewerking: Cheetah

photoshop

De vegetatie en kleurstelling van de originele foto deed me denken aan de vacht van een Cheetah. Dat leek me een goed uitgangspunt voor de beeldbewerking.

Photoshop

De rug, nek en kop van de Cheetah zijn deels opgebouwd met de Clone en Warp Tool. Ik heb tevens een reeks planten vrijstaand gemaakt en deze als Smart Objects veelvuldig toegevoegd. Eén van de voordelen van Smart Objects is dat alle gekopieerde objecten automatisch bijgewerkt kunnen worden als je aanpassingen doet. Het gebruik van Smart Objects is in het algemeen een goed idee voor het behoud van de kwaliteit en aanpasbaarheid.

Ik hoop dat je het eindresultaat van de fotobewerking kunt waarderen. Ik heb een voor/na afbeelding toegevoegd ter vergelijk. Deze fotobewerking is ook geplaatst op het Instagram account van Photoshop. Dat was onderdeel van een ’takeover’ waarin ik een week lang mijn werk mocht presenteren. Dat was een zeer eervolle aangelegenheid.

Instagram

Wil je meer beeldbewerkingen zien? Kijk dan eens op mijn persoonlijke Instagram account @martijn.schrijver of bezoek mijn persoonlijke website: www.martijnschrijver.com

© 2010-2022 Tref reclamebureau | sitemap | voorwaarden | privacy