Beeldbewerking Elephant Rocks

photoshop digitale kunst

Update: 3 juni 2023

Van origine zijn het bekende kliffen in Griekenland. Ik heb daar een eigen draai aangegeven door er een majestueuze olifant van te maken, het grootste landzoogdier op aarde.

Proces

Ik verwerk graag dieren in landschappen, met name rotspartijen, waarbij ik vaak kies voor een natuurgetrouwe uitwerking. Ik heb eerst naar foto’s gezocht van een olifant in een soortgelijke pose. Hiermee heb je een goede referentie. Ik heb delen van de foto van de klif hergebruikt en vervormd. Dat werd de basis van de rotsachtige olifant.

Daarnaast heb ik verschillende overvloeimodussen van de foto van olifant gebruikt. Van elke overvloeilaag heb ik het beste resultaat gebruikt. Het is namelijk belangrijk om de juiste balans te vinden: Als de referentiefoto teveel doorschijnt dan verdwijnt het effect van een echte rots. Ik heb daarom ook details en omlijningen van de referentiefoto vervangen door bestaande details en structuren van de rotsfoto. Daarnaast heb ik ook handmatig details toegevoegd en omlijningen duidelijker zichtbaar gemaakt.

Ik laat een concept altijd door anderen beoordelen, zoals door mijn jonge kinderen. Hun mening is niet alleen eerlijk en oprecht, maar ik vind ook dat een beeldbewerking duidelijk moet zijn voor jong en oud. Op social media is duidelijkheid extra belangrijk omdat velen niet de tijd nemen om goed te kijken naar een afbeelding.

Werk Aan De Muur

Zie hieronder de beeldbewerkingen die te koop zijn in mijn shop bij Werk Aan De Muur. Het is leverbaar in diverse materialen en formaten. Bekijk eventueel mijn internationale shops voor andere mogelijkheden.

Digitale kunst met Photoshop

Digitale kunst met Photoshop gaat over het maken van kunstwerken met behulp van digitale technieken in Photoshop-software. Deze kunstvorm biedt een oneindig aantal mogelijkheden, van digitale schilderijen tot abstracte composities en fotomanipulatie. Het gebruik van lagen, penselen, maskers en filters maakt het mogelijk om het werk tot in detail te verfijnen.

Maatwerk

Lees meer over beeldbewerkingen en visuals voor bedrijven. Dit betreft bijvoorbeeld pakkende visuals voor websites en het retoucheren van (product)foto’s. Je kunt er vanuit gaan dat er goed en aandachtig wordt gewerkt aan de fotobewerkingen.