Beeldbewerking Lazy Puppy Rock

photoshop digitale kunst

Update: 3 juni 2023

Een rotsformatie in de vorm van een puppy. Ik heb geprobeerd de beeldbewerking zo natuurgetrouw mogelijk te maken. Tegelijkertijd is de voorstelling onwerkelijk, waardoor de grens tussen realiteit en fictie vervaagt.

Creatieve proces

Ik heb bestaande elementen en details van de originele foto opnieuw gebruikt en deze bewerkt. Diverse delen van de foto heb ik gekopieerd en de vorm aangepast met de Puppet Warp Tool. Vervolgens heb ik met de Clone Tool kleinere delen van de foto opnieuw gebruikt. Op die manier kon ik de vorm van de puppy maken met behoud van realistische details. Om patronen te voorkomen heb ik diverse details aangepast.

Ik wilde voorkomen dat de liggende hond negatieve associaties zou oproepen, dus voegde ik in een eerdere versie een speelse staart toe. Dit gaf hem meer levendigheid, maar het pakte niet helemaal goed uit. Het evalueren en verbeteren van een concept is een belangrijk onderdeel van het proces.

Het was tijdrovend project, maar de voldoening was groot.

Digitale kunst aan de muur

Digitale kunst aan de muur biedt een breed scala aan mogelijkheden voor unieke en persoonlijke muurdecoraties. Het kan in elke gewenste stijl worden gemaakt en op verschillende materialen worden afgedrukt, waardoor het gemakkelijk kan worden aangepast aan de stijl van elk interieur.

Werk Aan De Muur

Een deel van mijn beeldbewerkingen zijn te koop bij Werk Aan De Muur. Leverbaar in een zelfgekozen formaat op meerdere materialen.

Instagram

Al een aantal jaren deel ik mijn beeldbewerkingen op Instagram. Bekijk hier de originele post van Lazy Puppy Rock. Deze is vaak gedeeld. Daar ben ik zeer dankbaar voor.

Maatwerk

Op zoek naar op maat gemaakte oplossingen op het gebied van beeldbewerking? Bezoek dan de pagina voor beeldbewerkingen en visuals.