Beeldbewerking Peacock Tree

photoshop digitale kunst

Update: 3 juni 2023

Een fotobewerking als kunstwerk aan de muur

Een pauw is een prachtig en trots dier. Ik heb het verwerkt tot een boom waarbij ik o.a. de boomstammen en bloesems heb gebruikt om het beeld te versterken.

Creatieve proces van de beeldbewerking

De boom bestaat uit 2 opvallende stammen en daarmee was een associatie met een dier snel gemaakt. De contouren van de boom deed mij denken aan de veren van een pauw. Ik zag het vervolgens voor me om bloesems te gebruiken als pauwenogen (veren).

Ik heb referentiefoto’s gezocht van een pauw en daarmee ook de juiste verhoudingen bepaald. Door bloemen en bladeren te gebruiken kon ik de boom zo natuurgetrouw mogelijk maken. Desondanks oogt de kop wel een beetje als een echte pauw. Het beeld moet namelijk wel duidelijk zijn. Laat je teveel van je referentiefoto’s terugkomen dan oogt het geplakt en nep. Het is dan belangrijk om de juiste balans te vinden.

Deze creatie is gedeeld op de Instagram pagina van Adobe Photoshop. Ik mocht daar een week lang mijn werk presenteren.

Werk Aan De Muur

Deze en andere beeldbewerkingen zijn te koop in mijn shop bij Werk Aan De Muur. Er is keuze uit verschillende materialen en formaten, zoals Canvas en Artprints.

Maatwerk

Maatwerk beeldbewerkingen zijn belangrijk voor bedrijven omdat het hen in staat stelt om hun visuele communicatie te verbeteren en hun merkimago te versterken. Met op maat gemaakte beeldbewerkingen kunnen bedrijven hun afbeeldingen aanpassen aan hun specifieke doelgroep en de boodschap die ze willen overbrengen. Bovendien kunnen beeldbewerkingen helpen om de kwaliteit van de afbeeldingen te verbeteren en fouten te corrigeren, waardoor het merk er professioneler uitziet. Tot slot kunnen maatwerk beeldbewerkingen ook helpen bij het versterken van de consistentie in branding en het creƫren van een unieke visuele stijl.