Geanimeerde logo’s en illustraties

logo huisstijl website

Update: 23 december 2022

Bewegende beelden prikkelen je oerbrein: je oog valt er meteen op. Dat kan door middel van video’s, maar denk ook aan geanimeerde logo’s en illustraties (motion graphics).

De zogenaamde attentiewaarde (ook wel aandachtswaarde genoemd) is hoog en dat maakt het tot een interessante communicatie uiting. Opvallen is echter niet altijd het enige doel. Beweging kan ook functioneel zijn en meerwaarde bieden. 

In veel gevallen is het mogelijk om stilstaande beelden te laten bewegen, zowel logo’s, illustraties en foto’s.

Geanimeerde logo’s

Bewegende logo’s zijn goed te gebruiken op websites. Afhankelijk van de toepassing kan het een videobestand of vectorbestand zijn. Voor logo’s is het moderne SVG vectorbestand interessant: het zijn namelijk compacte en schaalbare bestanden die altijd scherp weergegeven worden ongeacht de resolutie.

Infographic en motion graphic

Een infographic is een informatieve illustratie: een afbeelding die informatie uitbeeldt en verklaart. Zo kun je bijvoorbeeld bedrijfsprocessen of een stappenplan overzichtelijk in kaart brengen. Als je dit vervolgens animeert dan kun je de informatie fraai en stapsgewijs uitbeelden.

Adobe After Effects

Het programma Adobe After Effects geeft je de mogelijkheid om van stilstaande beelden een bewegend beeld te maken en effecten toe te passen. Het is ook een goede tool voor videobewerking en montage. De mogelijkheden en opties van After Effects kunnen overweldigend overkomen maar als je het eigen hebt gemaakt dan merk je dat het een fijn en veelzijdig programma is. Het werkt ook goed samen met andere Adobe applicaties zoals Photoshop en Illustrator.