Geanimeerde logo’s en illustraties

logo huisstijl website

Update: 20 april 2023

Bewegende beelden trekken direct de aandacht en prikkelen het oerbrein. Dit kan bijvoorbeeld met video’s of geanimeerde logo’s en illustraties (motion graphics).

Bewegende elementen zoals geanimeerde logo’s hebben niet alleen een hoge attentiewaarde, maar kunnen ook een functioneel doel hebben en meerwaarde bieden aan een website of communicatiemiddel. Zelfs stilstaande beelden kunnen worden geanimeerd, waardoor logo’s, illustraties en foto’s tot leven komen en een extra dimensie krijgen.

Geanimeerde logo’s

Bewegende logo’s op websites zijn een effectieve manier om de aandacht van de bezoeker te trekken en een merk te laten opvallen. Door subtiele animaties toe te voegen aan een logo, kan het meer impact hebben en een gevoel van dynamiek en moderniteit overbrengen.

Het belangrijkste bij het maken van een geanimeerd logo of illustratie is om het ontwerp eenvoudig en herkenbaar te houden. Het moet ook passen bij de huisstijl en de boodschap van het merk of bedrijf. Een geanimeerd logo of illustratie moet ook niet te lang duren en de boodschap snel en effectief overbrengen.

Infographic en motion graphic

Een infographic is een informatieve illustratie: een afbeelding die informatie uitbeeldt en verklaart. Zo kun je bijvoorbeeld bedrijfsprocessen of een stappenplan overzichtelijk in kaart brengen. Als je dit vervolgens animeert dan kun je de informatie fraai en stapsgewijs uitbeelden.

Adobe After Effects

Het programma Adobe After Effects geeft je de mogelijkheid om van stilstaande beelden een bewegend beeld te maken en effecten toe te passen. Het is ook een goede tool voor videobewerking en montage. De mogelijkheden en opties van After Effects kunnen overweldigend overkomen maar als je het eigen hebt gemaakt dan merk je dat het een fijn en veelzijdig programma is. Het werkt ook goed samen met andere Adobe applicaties zoals Photoshop en Illustrator.

Kortom, geanimeerde logo’s en illustraties zijn een geweldige manier om aandacht te trekken en een merk of boodschap op een creatieve manier te presenteren. Het kan een krachtige tool zijn om de naamsbekendheid te vergroten en de betrokkenheid van de kijker te vergroten.