Geef je website een boost

website SEO

Update: 23 april 2023

Als je met een beperkt budget toch je website aanzienlijk wilt verbeteren, overweeg dan dit:

  • Grafisch: Met relatief kleine aanpassingen is het mogelijk om je site een stuk frisser te maken door middel van een make-over of redesign.
  • Content: Laat je webteksten onder de loep nemen door een tekstschrijver zodat je bezoekers beter kunt overtuigen. Zorg voor waardevolle, relevante en unieke content die de interesse van je doelgroep wekt.
  • Conversieoptimalisatie: Verbeter de conversieratio van je website door bijvoorbeeld duidelijke call-to-actions te plaatsen en een intuïtieve gebruikerservaring te bieden.
  • SEO: Optimaliseer de inhoud van je website om hoger te scoren in zoekmachines, zoals Google.
  • Beveiliging: Zorg voor een veilige website door het gebruik van HTTPS en andere beveiligingsmaatregelen om de veiligheid van bezoekers te waarborgen.
  • Social media: Integreer sociale media op je website om je online aanwezigheid te vergroten en interactie met je doelgroep aan te gaan.
  • Analytics: Gebruik analytics tools om het verkeer op je website te monitoren en te analyseren om verbeterpunten te ontdekken en beslissingen te maken gebaseerd op data.
  • Reviews: Vergroot je online zichtbaarheid en betrouwbaarheid door het verkrijgen van reviews

Website make-over

Een website make-over kan een grote impact hebben op de uitstraling en effectiviteit van je online aanwezigheid. Door het redesignen van je website kun je een nieuwe en frisse look creëren die beter past bij je merk of bedrijf. Het kan ook helpen om je website meer gebruiksvriendelijk te maken en de navigatie te verbeteren, wat weer kan leiden tot een hogere conversie van bezoekers naar klanten.

Een verbeterd ontwerp of redesign van je site kan doorgevoerd worden zonder grote technische aanpassingen aan je site. Het aanpassen van kleuren, witruimte, foto’s en banners kan al een groot verschil maken. Denk ook aan de grote header afbeeldingen. In geval van grote wijzigingen is het wellicht verstandiger om opnieuw te beginnen. Daarnaast kan de site ook technisch dermate verouderd zijn waardoor je tegen beperkingen en problemen aanloopt. Laat je adviseren.

Webteksten

Het schrijven van teksten is een vak apart. De kunst is om mensen te overtuigen met krachtige teksten waarbij je ook rekening houdt met SEO. Neem een tekstschrijver in de arm om je hier eventueel bij te helpen.

SEO Zoekmachine optimalisatie

SEO of zoekmachineoptimalisatie omvat meer dan alleen de inhoud van je website. Naast goede inhoud is ook de snelheid en technische aspecten van belang. Door de PageSpeed scores te verbeteren, kun je de online zichtbaarheid bij zoekmachines vergroten. Het is ook essentieel om regelmatig nieuwe content te plaatsen, zoals blogartikelen, om de interesse van zowel zoekmachines als bezoekers vast te houden.

Google Reviews

Veel positieve reviews vergroten je zichtbaarheid bij Google. Daarnaast draagt het bij aan het vertrouwen in je merk en onderneming. Naast overtuigende dienstenpagina’s kan een vergroot vertrouwen het extra zetje geven om bezoekers aan te zetten tot actie (middels een Call-to-Action).

Je kunt klanten stimuleren om reviews in te vullen. Via Google Business kun je een review-link opvragen en deze delen met je klanten.

Social Media

Door gebruik te maken van social media kan je meer bezoekers naar je website leiden. Net zoals zoekmachines, werken social media platforms met algoritmes. Om een goede zichtbaarheid en bereik te krijgen is het belangrijk om regelmatig updates te plaatsen. Bijvoorbeeld, op LinkedIn dien je minimaal twee berichten per week te posten. Op deze manier kun je meer potentiële klanten aanspreken en doorverwijzen naar jouw dienstenpagina’s op je website.