Hoe maak je een succesvolle ‘Over’ pagina?

website

Update: 1 mei 2023

Een goede “Over mij” of “Over ons” pagina is essentieel voor een succesvolle website. Het is de plek waar bezoekers meer te weten kunnen komen over jouw het bedrijf en waarom ze jou moeten benaderen. Hier zijn enkele belangrijke dingen om te overwegen bij het maken van een effectieve “Over” pagina:

Ken je doelgroep

Het is belangrijk om te weten voor wie je schrijft. Vertel wie jouw doelgroep is en waarom je deze groep wilt bereiken. Dit kan helpen om bezoekers te laten zien dat jij begrijpt wat zij nodig hebben en dat jij hierop inspeelt met jouw content.

Vertel een verhaal

Begin je “Over” pagina met een interessante en persoonlijke introductie. Mensen zijn van nature geïnteresseerd in verhalen. Vertel bijvoorbeeld over het ontstaan van jouw bedrijf, de visie en missie, en hoe het is gegroeid door de jaren heen.

Jouw expertise

Leg uit waar je goed in bent en waarom bezoekers jouw bedrijf moeten volgen. Vertel wat jouw unieke kennis en ervaring is en waarom het relevant is voor jouw doelgroep.

Houd het persoonlijk

Voeg persoonlijke details toe om bezoekers te helpen jouw bedrijf beter te leren kennen en een band op te bouwen. Bijvoorbeeld door te vertellen over jouw hobby’s of de passies van collega’s.

Gebruik de juiste tone-of-voice

Kies de juiste toon die past bij jouw bedrijf en doelgroep. Dit kan formeel zijn voor een zakelijke doelgroep, maar ook informeel voor een jongere doelgroep. De tone-of-voice moet overeenkomen met de boodschap die je wilt overbrengen.

Voeg contactgegevens toe

Maak het voor bezoekers eenvoudig om contact met jou op te nemen door het plaatsen van verschillende contactgegevens, zoals een klikbaar telefoonnummer, een contactformulier en het delen van jouw social media-accounts. Denk ook aan het aanbieden van WhatsApp en Live chat.

Voeg een call-to-action toe

Eindig jouw pagina met een oproep tot actie, ook wel een “call-to-action” genoemd. Stimuleer bezoekers om contact met jou op te nemen, zich te abonneren op jouw nieuwsbrief en jouw socials te volgen.

In het kort, een effectieve “Over” pagina moet een combinatie zijn van het verhaal van jouw bedrijf, persoonlijke informatie en het gemakkelijk kunnen bereiken van jouw bedrijf. Gebruik deze tips om jouw pagina te optimaliseren en om jouw doelgroep beter te betrekken en vertrouwen op te bouwen in jouw merk.