Blog overzicht

Logo ontwerp voor SteenSchot Achterhoek uit Aalten

logo huisstijl branding Update: 16 juli 2024

SteenSchot Achterhoek is gespecialiseerd in de verkoop van steenschotten, houten platen die veelvuldig worden gebruikt in de bouw- en tuinsector. Steenschotten zijn dankbare recycle producten afkomstig uit de ambachtelijke beton- en steenindustrie. Tref heeft een passend logo ontwerp gemaakt.

Logo ontwerp SteenSchot Achterhoek uit Aalten
Logo ontwerp Steenschot Achterhoek met houtnerven op de achtergrond

Betekenis van het logo

De initialen SSA van SteenSchot Achterhoek zijn speels verwerkt in een abstracte houten plaat, waarbij de tekst de houtnerven symboliseert. De dynamische vorm van de tekst weerspiegelt de veelzijdigheid van het product. De ruwe omlijning van het vlak past bij het karakter van de steenschotten. De tekst “SteenSchot Achterhoek” is compact gehouden door het op twee regels te plaatsen, met een robuuste uitstraling die goed past bij het product.

Kleurenpalet

Huisstijl kleurenpalet Steenschot Achterhoek

Bruin vertegenwoordigt de natuurlijke en duurzame eigenschappen van hout, terwijl groen de connectie met de natuurlijke omgeving van de Achterhoek benadrukt. Deze kleurencombinatie straalt rust, natuurlijkheid en stoerheid uit, passend bij de identiteit van SteenSchot Achterhoek.

Logo varianten SteenSchot Achterhoek

We zijn onder de indruk! Dit is totaal niet wat we verwacht hadden, maar helemaal wat we zoeken!

Verdere Branding

De volgende stap is om de branding van het merk verder uit te breiden en richting te geven aan alle vormen van communicatie. Doordachte branding helpt bij de duidelijke positionering van het merk.