Lokaal scoren met SEO: Haal meer uit je lokale vindbaarheid!

website SEO

Update: 4 mei 2023

Local SEO (Search Engine Optimization) is het optimaliseren van een website om beter gevonden te worden in lokale zoekopdrachten. Dit betekent dat de focus ligt op het verbeteren van de online aanwezigheid van een bedrijf in specifieke geografische gebieden waarin het actief is of wil zijn.

Voorbeelden van lokale zoekopdrachten zijn “kappers in Aalten” of “bloemisten in Doetinchem”. Bij local SEO worden verschillende technieken gebruikt om de online zichtbaarheid van een bedrijf te vergroten, zoals het optimaliseren van de Google Mijn Bedrijf pagina, het verzamelen van reviews en het toevoegen van lokale zoekwoorden aan de website.

De impact van SEO voor lokale bedrijven

Local SEO is vooral belangrijk voor bedrijven die lokaal actief zijn, zoals restaurants, kappers, tandartsen en winkels. Door de online aanwezigheid te optimaliseren, kunnen zij beter gevonden worden door potentiële klanten in de buurt en daardoor meer lokale klanten aantrekken.

Vergroot je online bereik, ook zonder fysieke winkel

Local SEO kan ook van belang zijn als je geen fysieke winkel hebt, bijvoorbeeld als je een servicegebied hebt waarbinnen je opereert. Door je online aanwezigheid te optimaliseren voor lokale zoekopdrachten, kun je beter gevonden worden door potentiële klanten in de regio. Het is belangrijk om de juiste zoekwoorden te gebruiken in je content en je website te optimaliseren voor lokale zoekopdrachten. Daarnaast is het vermelden van je servicegebied en contactgegevens op je website en in je Google Bedrijfsprofiel van groot belang. Zo vergroot je je zichtbaarheid en kun je meer lokale klanten bereiken.

Zo verbeter je jouw online zichtbaarheid

  • Google Bedrijfsprofiel: Het hebben van een geoptimaliseerd Google Bedrijfsprofiel is cruciaal voor lokale SEO. Zorg ervoor dat alle informatie correct en up-to-date is.
  • Reviews: Door reviews van klanten te verzamelen en erop te reageren, kun je jouw online reputatie verbeteren en de zichtbaarheid van jouw bedrijf in lokale zoekresultaten vergroten.
  • Lokale content: Optimaliseer jouw website voor lokale zoekwoorden als lokale ondernemer. Dit vergroot je zichtbaarheid in lokale zoekresultaten en trekt meer potentiële klanten aan.
  • Lokale linkbuilding: Bouw links op met lokale websites en vermeldingen om de autoriteit van de website te verhogen. Let op dat backlinks relevant en betrouwbaar zijn om SEO-schade te voorkomen. Blijf waardevolle content produceren om de lokale doelgroep te boeien.
  • Sociale media: Gebruik sociale media om de lokale gemeenschap te betrekken en te informeren over updates en aanbiedingen.

Maak jouw Google Bedrijfsprofiel aan

Met het gratis Google Bedrijfsprofiel kunnen bedrijven hun online aanwezigheid beheren en hun informatie in de zoekresultaten van Google bijhouden. Het bevat belangrijke informatie zoals de bedrijfsnaam, adres, openingstijden en contactgegevens, waarmee je jouw bedrijf beter vindbaar kunt maken voor lokale zoekopdrachten. Door jouw Google Bedrijfsprofiel te optimaliseren, kun je jouw bedrijf beter vindbaar maken voor lokale zoekopdrachten.

Door deze succesfactoren te implementeren, kunnen bedrijven hun lokale SEO verbeteren en beter gevonden worden in de zoekresultaten voor relevante zoekopdrachten binnen hun specifieke regio.