Photoshop Puppet Warp Tool

photoshop

Update: 14 augustus 2022

De Puppet Warp Tool is mijn favoriete Photoshop tool. Het is een goede manier om heel gericht bepaalde delen van een object te vervormen/transformeren. Ik heb hier een voorbeeld toegevoegd van een ijsbeer. Vanwege de complexiteit moest ik de ijsbeer opdelen en opnieuw opbouwen. Het bestaat dus uit meerdere losse Smart Objects die vervolgens bewerkt zijn met de Puppet Warp Tool.

Het voordeel van een Smart Object is dat je eenvoudig aanpassingen kunt doen zonder dat het ten koste gaat van de kwaliteit. De aanpassing/bewerking wordt namelijk telkens uitgevoerd op de originele afbeelding, die omgezet is in een Smart Object.

Voor het vrijstaand maken van de ijsbeer heb ik in eerste instantie de Path Tool gebruikt. Ik heb vervolgens een penseel gebruikt – in de vorm van een plukje haar – om de contouren meer te laten lijken op vacht. Vervolgens zijn er ook diverse kleurcorrecties toegepast en heb ik rekening gehouden met de bewegingsonscherpte van de foto van de walvis, zodat het beter één geheel vormt.

Lees meer over beeldbewerkingen