Prentenboek De Leeuwenboom

drukwerk

Update: 21 januari 2023

De Leeuwenboom is een personage die ik een tijd geleden heb gemaakt met Photoshop. Deze beeldbewerking is onder andere gedeeld door Adobe Photoshop op Instagram. Ik heb veel positieve reacties gekregen van jong en oud. Dat leek mij een goede aanleiding om hiervan een prentenboek te maken.

Het wordt een avontuurlijk verhaal met bijzondere, surrealistische illustraties. De hoofdrolspeler is Leo de Leeuwenboom. Hij heeft een slechte bui. Eef de eekhoorn strooit sneeuw in zijn ogen. Trompetvogels toeteren in zijn oren. Leo wordt er gek van en jaagt iedereen weg. Hij blijft alleen achter. Eindelijk rust. Of toch niet? Eef de eekhoorn beleeft ook een avontuur en uiteindelijk komen ze elkaar weer tegen.

Volg op Facebook

Volg de voortgang van het prentenboek De Leeuwenboom op Facebook

Prentenboek De Leeuwenboom, een avontuurlijk kinderboek

Manuscript

Het verhaal is geschikt voor 4-104 jaar en zal uit maximaal 1000 woorden bestaan. Met 12 illustraties per 2 pagina’s bedraagt het complete prentenboek 32 pagina’s inclusief omslag en schutbladen. Ik heb meer personages gemaakt in de stijl van De Leeuwenboom. Hier zou een serie uit voort kunnen komen; De Pauwboom, De Flamingoboom, De Tijgerboom en De Mammoetboom.

De setting

Het verhaal speelt zich af in een winters landschap. De seizoenen wisselen waardoor het landschap verandert in een zomers landschap. De hoofdrolspeler Leo verandert ook. Hij begint als een besneeuwde boom met een slechte bui. In de lente verandert hij in een groene boom met een goed humeur.

Strekking van het verhaal

Met vriendelijkheid trek je mensen aan. Met boosheid stoot je ze juist af. Je gedrag en uitstraling heeft invloed op de band die je hebt met mensen. Als je geen vrienden nodig denkt te hebben, kun je ze verliezen. Als je wel vrienden nodig hebt, heb je ze misschien verloren.

Eef wil naar beneden klimmen. Oeps, hij glijdt uit en rolt van een besneeuwde tak af. Eef is nu een rollende sneeuwbal met pootjes

Eef de Eekhoorn, een personage uit prentenboek De Leeuwenboom

Leo is nu boos. De grond beeft door zijn enorme gebrul. Eef valt door de bewegende takken uit de boom. Een uil vliegt naar Eef toe en vangt hem op. Alle dieren hollen en vliegen weg.

Leo is boos (uit prentenboek De Leeuwenboom)

De uil ziet een roofvogel en wil Eef snel op de grond zetten. Eef houdt zich goed vast terwijl de uil razendsnel naar beneden vliegt. Eef springt op de grond en verstopt zich totdat de roofvogel verdwijnt.

Sneeuwuil (passage uit kinderboek De Leeuwenboom)