SEO: hoe snel kun je resultaten zien?

SEO

Update: 3 juli 2023

Veel mensen vragen zich af hoe lang het duurt voordat ze resultaten zien van hun SEO-inspanningen. Er is echter geen eenduidig antwoord op deze vraag. Hoe lang SEO duurt, hangt af van verschillende factoren, zoals de omvang en kwaliteit van de content op de website, de autoriteit van de website, de concurrentie in de branche en meer.

Tijdlijn voor nieuwe websites en bestaande websites

Als je net begint met een gloednieuwe website en domeinnaam, kan het enkele maanden duren voordat de eerste pagina’s en blogberichten door Google worden ge├»ndexeerd. Bij een bestaande website zie ik meestal al binnen 3 maanden de eerste resultaten als ik veranderingen aanbreng. De tijd die het kost om resultaten te zien, hangt af van verschillende factoren. Deze factoren omvatten de grootte en kwaliteit van de content op de website, de autoriteit van de website, de concurrentie in de branche en meer.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat SEO een langdurig proces is en dat het geduld en consistentie vereist om de gewenste resultaten te bereiken.

Lokale ondernemingen en snel resultaat

Als je een lokale onderneming hebt en Google Bedrijfsprofiel goed instelt, kun je al binnen enkele weken lokaal scoren en klanten via Google naar je website krijgen. Ook het regelmatig posten van nieuwe, kwalitatieve content en het delen hiervan op social media kan helpen om de website sneller in Google te krijgen.

Google Bedrijfsprofiel

Tips om je website door Google te laten indexeren

Als je merkt dat je website niet wordt opgepakt door Google, zijn er verschillende stappen die je kunt nemen, zoals het verhogen van het aantal bezoekers via social media, het verkrijgen van meer linkjes van externe websites naar jouw website (zogenaamde backlinks), het aanmelden van je website bij Google Search Console, het uploaden van een XML sitemap en het aanvragen van indexering per pagina en/of post.

Raadpleeg een SEO-expert voor een plan op maat

Als je meer wilt weten over hoe lang SEO duurt voor jouw website of een plan wilt dat past bij jouw specifieke situatie, is het raadzaam om een SEO-expert in te schakelen. Er zijn geen garanties voor snel resultaat, maar met een goede strategie en geduld kun je zeker vooruitgang boeken.