Haal het beste uit je website: optimaliseer voor bezoekers en zoekmachines!

website SEO

Update: 4 april 2024

Een snelle website is van essentieel belang. Bezoekers haken snel af bij trage laadtijden en zoeken elders. Dit kan leiden tot een slechte gebruikerservaring en een lagere waardering door zoekmachines, waardoor je website minder goed gevonden wordt. Besteed daarom aandacht aan de snelheid van je website voor optimale prestaties.

Amazon heeft aangegeven dat voor elke verbetering in laadtijd van 100ms de omzet steeg met 1%.

Bezoekers én zoekmachines waarderen snelle websites

Een snelle website is essentieel voor bezoekersbehoud. Een trage laadtijd kan leiden tot hoge bounce rates en een mindere gebruikerservaring, wat impact heeft op zowel bezoekers als zoekmachine-rankings.

Investeer in je website-snelheid voor een betere gebruikerservaring en hogere zoekmachine-rankings. Zo vergroot je de kans dat potentiële klanten je vinden en behoud je bestaande klanten.

Tref Pagespeed Insights scores

Je website optimaliseren, wat kun je doen?:

  • Gebruik cache-oplossingen, zoals het activeren van browser caching.
  • Optimaliseer de laadtijd door afbeeldingen later in te laden met behulp van lazy loading technologie.
  • Maak gebruik van moderne beeldcompressietechnieken zoals WebP en SVG om de laadtijden van afbeeldingen te verkorten.
  • Minimaliseer CSS en JS code door middel van minify om de laadtijd van de website te versnellen.
  • Vermijd het laden van onnodige code door alleen de benodigde code en functionaliteit te gebruiken. All-in-one templates kunnen overbodige code bevatten die de laadtijd vertraagt.
  • Controleer regelmatig de snelheid van je hosting en website met tools zoals Google Pagespeed Insights om prestaties te verbeteren.
  • Beperk het gebruik van plugins en kijk of het beheersysteem ingebouwde functionaliteiten biedt die het gebruik van plugins overbodig maken. Ingebouwde functionaliteiten zijn meestal sneller en beter ondersteund. Bijvoorbeeld, WordPress heeft een ingebouwde pagebuilder

Google PageSpeed Insights

Google PageSpeed Insights beoordeelt de prestatiescores van een website op desktop en mobiele apparaten. Daarnaast biedt het een lijst met verbeterpunten die ontwikkelaars kunnen gebruiken om de website te optimaliseren. Het is van groot belang om snelle en toegankelijke websites te hebben, omdat dit door zoekmachines en bezoekers wordt gewaardeerd en kan bijdragen aan een betere gebruikerservaring.

Heb je hulp nodig om je website goed te laten presteren?